تبلیغات
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
آبزیان، گاو شیری، تمساح، شترمرغ، بوقلمون، زنبورعسل، مرغ، گوسفند، بلدرچین، شتر، كبك و...
تبلیغات

جستجو

نظرسنجی

در بخش دامپروری تمایل به سرمایه گذاری در كدام زمینه را دارید؟









طنز

صفحات جانبی
آمار سایت
    کل بازدید:
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید این ماه :
    بازدید ماه قبل :
    تعداد نویسندگان : 1
    تعداد کل مطالب :
    آخرین بازدید :
    آخرین بروز رسانی :

ارزیابی سریع کیفیت خوراک دام



ارزیابی سریع کیفیت خوراک دام با حواس پنجگانه (2)

3 - ارزیابی با حس بینایی

ارزیابی كیفیت خوراكدام با چشم بهترین نوع ارزیابی در بین آزمایشهای حسی است و این نوع ارزیابی كاربردهای وسیعتری هم دارد. یك شخص باتجربه میتواند با آزمایشهای چشمی در مورد كیفیت خوراكها، خصوصاً دانههای غلات، سبوسها، نوالههای روغنی و ماهی با دقت نسبتاً خوب قضاوت كند.

بررسی اجزای خوراكدام از نظر داشتن رنگهای طبیعی، استحكام و وجود مواد خارجی، رشد كپكها، تجمع مواد خوراكی بهصورت قالبی یا تودهای شكل شدن، وجود شپش و دیگر موارد غیر طبیعی را میتوان از طریق حس بینایی انجام داد. تهیه خوراكدام با استفاده از اجزای خوراكی فاسد یا غذای كپك زده قالبیشكل شده، منجر به كاهش تولید و مرگ و میر بالا خواهد شد.

   

دانههای كپكزده خصوصاً در قسمت رأس دانه(قسمت زاینده) تغییر رنگ داده و رنگهای سبز، خاكستری یا سیاه در آنها ایجاد میشود. ذخیره مواد غذایی بهصورت نامناسب و یا طولانیمدت و یا انبار كردن در مكانهایی با رطوبت بالا منجر به تودهای و قالبی‌شكل‌شدن این مواد غذایی شده و ضمن رشد قارچها در آن، ظاهر سوخته مانند پیدا میكند.

تقلب بهصورت استفاده از سبوس برنج یا انواع نوالههای روغنی ارزانتر به جای نواله روغنی بادام زمینی؛ و یا به‌كاربردن سر میگو، خرچنگ، صدف و مواد دیگر به جای ماهی را میتوان با بررسی دقیق چشمی(بهخوبی بررسی خوراك با میكروسكوپ) تعیین نمود. ماهی سفید به دلیل داشتن مقدار كمتر روغن و حفظ بهتر كیفیت، نسبت به ماهی تیره ارجح است. 

...


 


موضوع : پرورش گاو شیری , تغذیه گوسفند , پرورش گوسفند , تغذیه گاو شیری , مقالات دامی متفرقه ,
برچسب ها : پرورش گوسفند , تغذیه گوسفند , تغذیه گاو شیری , ارزیابی کیفیت خوراک دام , كیفیت خوراك دام , تشخیص كیفیت خوراك دام ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ دوشنبه 27 دی 1389      ( ) نظرات

ارزیابی سریع کیفیت خوراک دام



ارزیابی سریع كیفیت خوراك دام با استفاده از حواس پنجگانه و روش های ساده (1)

 

تستهای آزمایشگاهی و آزمایشهای مزرعهای تواماً می‌توانند بهترین كنترل كیفی خوراک دام را به ما ارائه دهند. به‌علاوه تكنیكهای ارزیابی سریع خوراكدام در مزرعه باعث كمك به خرید مواد خام و همچنین انتخاب تستهای آزمایشگاهی صحیح میشوند؛ زیرا انجام تستهای آزمایشگاهی نهتنها از نظر اقتصادی مقرون بهصرفه نیست، بلكه زمانبر هم می‎‎باشد. روشهای مزرعهای عمدتاً براساس ارزیابی حسی1  با استفاده از حواس پنجگانه لامسه، چشایی، بینایی، بویایی و شنوایی است.افزون بر آزمایشهای حسی، آزمایشهای سادهای را هم میتوان در مزرعه انجام داد.

 

 مزایای آزمایشهای مزرعهای

• این آزمایشها سریع، ساده و فوری هستند

.• كمك به اتخاذ تصمیم سریع و صحیح در مورد خرید و یا عدمخرید خوراك دام.

• شامل هزینه زیادی نشده و میتواند هزینه استقرار آزمایشگاه و تكنسین را بهحداقل برساند.

• مشكلاتی مثل تقلب‌ها، ترشیدگی، هجوم حشرات، قالبیشكل شدن، رشد كپك و دیگر ضایعات را میتوان به سادگی با آزمایشهای حسی تشخیص داد.

• میتوان از انجام تستهای آزمایشگاهی ناخواسته، زمانبر و هزینهبر خودداری كرد.

• برای تمام تولیدكنندگان خوراكدام و هم‌چنین افرادی كه خودشان كار تركیب خوراكدام را انجام میدهند، مناسب است.

• مكمل و متمم تستهای آزمایشگاهی است.

  ....


 


موضوع : پرورش گاو شیری , مقالات دامی متفرقه , پرورش گوسفند , تغذیه گاو شیری , تغذیه گوسفند ,
برچسب ها : ارزیابی سریع کیفیت خوراک دام , ارزیابی کیفیت خوراک دام , كیفیت خوراك دام وطیور , تشخیص كیفیت خوراك ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ دوشنبه 27 دی 1389      ( ) نظرات

تب شیر



 تب شیر:                                                       

تب شیر یا فلج ناشی از زایمان یکی از اختلالات متابولیکی معمول در دوره زایمان می باشد منظور از بیماری تب شیر داشتن تب واقعی نیست. بروز تب شیر در گاو با سن دا م مرتبط می باشد و اکثراً در گاوهای پر تولید با سن بالا دیده می شود. در حدود 75 % از موارد بروز تب شیر 24 ساعت و حدود 5% آن 48 ساعت بعد از زایمان روی می دهد.

علایم عمومی بروز تب شیر:
- از دست دادن اشتها
- عدم فعالیت دستگاه گوارش
- سرد شدن گوشها و خشک شدن پوزه
علایم اختصاصی بروز تب شیر:
- عدم تعادل حین راه رفتن
- زمین گیر شدن گاو که این حالت در سه مرحله انجام می گیرد:
- ایستادن همراه با لرزش
- افتادن روی سینه
- افتادن روی پهلو و بی اعتنا بودن به تحریکات محیطی
تغییرات عمده در خون گاو مبتلا به تب شیر شامل کاهش سطح کلسیم خون است, حد طبیعی کلسیم در خون گاوهای خشک 8- 10 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون می باشد، که این مقدار در حین زایمان به کمتر از 8 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون می رسد. در گاو مبتلا به تب شیر سطح کلسیم خون به ترتیب در سه مرحله ذکر شده به 5/6, 5/5 و 5/4 میلی گرم در 100 میلی لیتر خون کاهش می یابد که این کاهش سطح کلسیم خون همراه با کاهش فسفر و افزایش سطوح پتاسیم و منیزیم خون می باشد.
سطوح کلسیم خون در گاوهای مبتلا به تب شیربه ترتیب شامل موارد ذیل می باشد:
گاو با شیر دهی طبیعی 4/8 – 2/10 mg/dl
زایمان طبیعی 8/6 – 6/8 mg/dl
بروز تب شیر خفیف 5/7 –9/4 mg/dl
بروز تب شیر متوسط 8/6 –2/4 mg/dl
بروز تب شیر شدید 7/5 –5/3 mg/dl
....ادامه دارد...


 


موضوع : پرورش گاو شیری , بیماری های گاو شیری ,
برچسب ها : بیماری های گاو شیری , تب شیر گاو , كمبود كلسیم شیر , علل بروز تب شیر , فلج ناشی از زایمان , دامپروری ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ یکشنبه 26 دی 1389      ( ) نظرات

ویژگی های یك گاو شیری خوب



ویژگی های یك گاو شیری خوب

 

البته تمام دامداران،‌نشانه های یك دام خوب را می دانند. ولی آیا از مقدار اهمیت هر یك ازاین نشانه ها هم آگاهی دارید؟ آیا مهم ترین نشانه و اندازه آنها را می دانید؟

دراین مقاله سعی شده شما را درخرید یك گاو شیری خوب و پرمحصول یاری كنیم. همچنین مهم ترین نشانه های یك گاو شیری خوب را به شما معرفی كنیم.

به این ترتیب، با خرید دام خوب و پرمحصول هم تولید خوبی خواهید داشت وهم دام های نامطلوب وكم محصول خود را كم كم با دامهای پرمحصول،‌عوض كرده و نژاد گاوهای خود را اصلاح می كنید.

نشانه های عمومی گاو سالم

قبل ا زخرید گاو شیری باید ازسالم وبیمارنبودن آن اطمینان پیدا كنید. باید توجه كنید كه گاو مورد نظر به طور مرتب واكسینه شده است وكارت بهداشت دارد. یك گاو سالم،‌تحرك كافی،‌چشمان شفاف، درشت و براق،‌موهای براق و تمیز،‌گوش برجسته و سیخ ،‌پوزه صاف و مرطوب و لب های گشاده دارد.

دقت كنید تا حركت های غیرعادی گاو را با تحرك وشادابی آن اشتباه نگیرید . گاو را حركت دهید تا ازمناسب بودن فاصله سم ها،‌راه رفتن منظم گاو ولنگ نزدن آن،‌مطمئن شوید.

ویژگی های اختصاصی گاوهای شیری

1- قد و قامت(اندازه قد)

خوب است بدانید كه قد حیوان اثری درشیردهی آن ندارد. ولی گاو كوچك و ضعیف به علت این كه
نمی تواند غذای بیشتری بخورد ودرتلقیح مصنوعی به اسپرم های خوب،‌جواب نمی دهد،‌برای نگهداری مناسب نیست. درهرصورت گاوها را به سه دسته تقسیم می كنند:

1- قد بلند به ارتفاع 150 تا 5/147 سانتی متر

2- قد متوسط به ارتفاع 140 تا 5/137 سانتی متر

3- كوتاه قد به ارتفاع 130 تا 5/127 سانتی متر

....


 


موضوع : پرورش گاو شیری ,
برچسب ها : پرورش گاو , نشانه های عمومی گاو سالم , نشانه های گاو سالم , شاخ سوزی گاو , شاخ بری گاو , دامپروری , پرورش گاو شیری ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ جمعه 17 دی 1389      ( ) نظرات

برچسب نوشته ها