تبلیغات
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
آبزیان، گاو شیری، تمساح، شترمرغ، بوقلمون، زنبورعسل، مرغ، گوسفند، بلدرچین، شتر، كبك و...
تبلیغات

جستجو

نظرسنجی

در بخش دامپروری تمایل به سرمایه گذاری در كدام زمینه را دارید؟









طنز

صفحات جانبی
آمار سایت
    کل بازدید:
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید این ماه :
    بازدید ماه قبل :
    تعداد نویسندگان : 1
    تعداد کل مطالب :
    آخرین بازدید :
    آخرین بروز رسانی :

صفات اقتصادی در پرورش بوقلمون



صفات اقتصادی در پرورش بوقلمون                                                           بوقلمون

افزایش روزافزون جمعیت و لزوم بهبود تغذیه و در نتیجه بهداشت جسمی و روانی مردم، نیاز روزافزون كشور به غذای مناسب و كافی را طلب می‌كند كه در این راستا تامین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه از اهمیت خاصی برخوردار است چرا كه پروتئین حیوانی در مقایسه با پروتئین گیاهی دارای شباهت بیشتری با ساختار بدنی انسان بوده و قابلیت جذب بیشتری دارد. از طرفی با توجه به افزایش روند مصرف شهری و روی آوردن قشرهای زیادی از جمعیت مولد روستاها به سویمراكز صنعتی و در نتیجه كاهش ظرفیت تولیدی عوامل كشاورزی و دامپروری بخصوص در بخش روستائی، مشكل كمبود مواد غذایی بویژه فرآورده‌های دامی كه ركن اصلی احتیاجات غذایی را تشكیل می‌دهند می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور بصورت مسئله‌ای حاد دامنگیر اجتماع گردد و گریز از این مهم برای كشور امكانپذیر نخواهد بود مگر با تكیه بر بازده بیشتر و بهتر عوامل تولید، كه با بكارگیری روشهای علمی و منطقی امكانپذیر است. آنچه كه در اینجا باید ذكر نمود این است كه تلاش در جهت زدودن سوء تغذیه صرفاً به مفهوم افزایش تولید، یا بعبارت دیگر جنبه كمی قضیه نیست، بلكه تلاش برای بهبود شاخصهای كیفی تغذیه یا برقراری امنیت غذایی در سطح افراد نیز امری مهم است. چرا كه رژیم غذایی متعادل باید دارای مقادیر كافی انرژی، پروتئین، چربی، املاح وسایر مواد مغذی باشد حال این مواد می‌تواند منشاء گیاهی یا حیوانی داشته باشد و در این میان چون غذاهای گیاهی بدلیل عدم تناسب اسید آمینه موجود در پروتئین آنها با نیازهای انسان، به تنهایی كافی نبوده و وجود منابع غذایی حیوانی در كنار آنها امری اجتناب‌ناپذیر است. گوشت طیور بعنوان یك منبع غنی پروتئین در سالهای اخیر بطور وسیعی در تغذیه انسان مورد استفاده قرار گرفته و در بیشتر موارد هم به سرعت جایگزین گوشت قرمز شده است كه علت این امر می‌تواند به دلیل پذیرش گوشت طیور توسط اكثریت مردم و نیاز كمتر پرورش طیور نسبت به سایر رشته‌ها به سرمایه باشد و از طرفی هم باید گفت كه طیور نسبت به سایر دامها از نظر قدرت تبدیل مواد خوراكی به مواد غذایی قابل مصرف انسان رتبه بهتری را دارند. كه در سالهای اخیر در بیشتر كشورهای جهان مصرف گوشت طیور به سرعت جایگزین گوشت سایر دامها گردیده بطوریكه تولید گوشت طیور درمقایسه با گاو و گوسفند رقم قابل ملاحظه‌ای را بخود اختصاص داده است كه در این میان هم پرورش بوقلمون خود دارای ویژگیهای قابل طرحی است. نگهداری بوقلمون از زمان سلطنت شاه عباس صفوی در ایران رایج شدهكه ابتدا ارامنه به پرورش بوقلمون پرداخته‌اند ولی بعدها در استانهای گیلان، ‌آذربایجان ، خراسان و اصفهان نیز عده‌ای به این كار پرداخته‌اند. اگرچه پرورش بوقلمون در مقایسه با پرورش سایر طیور پیشرفت كمتری نشان داده ولی در حال حاضر پرورش صنعتی آن شروع شده و چنانچه بازار فروش مناسبی برای آن فراهم گردد این رشته نیز همانند سایر رشته‌های پرورش طیور مورد علاقه سرمایه‌داران خواهد بود. در حالت كلی بوقلمون پرنده‌ای است كه دارای جثه درشت بوده و بطور معمول وزن پرنده نر در سنین بلوغ در نژادهای درشت جثه حدود 14-10 كیلوگرم و پرنده ماده 8-7 كیلوگرم می‌باشد و در نژادهای كوچك جثه وزن نرها حدود 8 كیلوگرم و وزن ماده‌های حدود 5 كیلوگرم است. طبق نظر كارشناسان تغذیه، مصرف گوشت بوقلمون در متعادل نگهداشتن وزن بدن انسان و تعادل اسیدهای آمینه یكی از موثرترین غذاهاست بعلاوه گوشت بوقلمون دارای بالاترین میزان پروتئین و كمترین مقدار كلسترول است. و سرشار از ویتامینهای گروه B از جمله نیاسین و ریبوفلاوین بوده و قابلیت هضم بالایی داشته و جهت تغذیه كودكان و نوجوانان توصیه شده است. رشد در بوقلمونیكی از صفات مهمی كه در برنامه‌های اصلاح نژادی بوقلمون در نظر گرفته می‌شود صفت رشد است كه پدیده پیچیده‌ای است.
...


 


موضوع : پرورش بوقلمون ,
برچسب ها : پرورش طیور , پرورش بوقلمون , توجیه اقتصادی پرورش بوقلمون ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ سه شنبه 26 بهمن 1389      ( ) نظرات

نقش آب در پرورش شترمرغ



اهمیت و نقش آب در پرورش شترمرغ:                                                          شترمرغ

اولین توجه انسان به شترمرغ و محصولات وابسته به آن در حدود 7500 سال پیش تصور می گردد .در مصر قدیم از پرهای شترمرغ به عنوان علامت عدالت و از تخم آن در مصارف دارویی بهره می جستند .
صحرانشین های آفریقایی پوسته تخم شترمرغ را به عنوان ظرف حمل و نگهداری آب جهت مصارف انسانی به کار می گیرند که مصداق آن تمبر اداره پست کشور آفریقایی زامبیا است . از اواسط دهه 1800 میلادی مدارک پرورش شترمرغ و جوجه کشی از آن در شرایط اسارت به ثبت رسیده است . این پرنده در راسته سینه پهن ها Ratitae طبقه بندی می شود . علت نامگذاری این گروه از پرنده ها عدم وجود تیغه بلند استخوان Sternum در ناحیه ی سینه می باشد . از همین رو عضلات پروازی ناحیه ی سینه بسیار تحلیل رفته و کم حجم می باشد . در حال حاضر بزرگترین پرنده زنده بر روی کره ی خاکی است . این پرنده کم و بیش علفخوار است و مواد غذایی با فیبر بالا (سلولزی ) در تغذیه آن نقش مهمی بازی می کند . البته در حیات وحش از پستانداران و خزندگان کوچک و حشرات نیز تغذیه می کند .
این پرنده می تواند مدت زمان به نسبت طولانی بدون آب ادامه حیات دهد . علت آن را تا حدودی مدیون وجود غدد نمکی در بینی آن می دانند . غدد نمکی معمولاً درپرنده های دریایی و خزندگان مشاهده می شود که کارش جذب نمک و مواد سمی موجود در خون (و بالطبع مایع میان بافتی ) به صورت فعال و دفع آن به خارج از بدن موجود زنده است . این عمل موجب می گردد که پرنده نیاز کمتری به آشامیدن آب جهت دفع مواد سمی بدنش داشته باشد .
البته این پرنده به نوشیدن آب و استحمام با آب و حتی شنا در آن علاقه دارد ولی درصورت عدم دسترسی به آب (در شرایط طبیعی حیات وحش ) ، همانند شتر می تواند تشنگی را به خوبی تحمل کند . آشامیدن این پرنده به صورت باز و بسته کردن متوالی منقار پایین و ایجاد حالت پمپاژ جهت به داخل کشیدن آب صورت می گیرد . متعاقب آب پرنده گردن بلندش را فرم S درآورده و آب را به سمت معده هدایت می کند .

....


 


موضوع : پرورش شترمرغ ,
برچسب ها : پرورش شترمرغ , پرورش طیور , احتیاجات طیور , احتیاجات شترمرغ ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ چهارشنبه 20 بهمن 1389      ( ) نظرات

دانستنیهای جالب در مورد شترمرغ



دانستنیهایی‎ ‎كوچك ولی جالب:                                      ‏

یک شترمرغ 50 تا 75 سال عمر می كند.‏
شترمرغ بزرگترین پرنده ی زنده ی دنیا می باشد.‏
بومی آفریقایند ولی اکنون در تمام کشورهای دنیا وجود دارد.‏
حداكثر قد شترمرغ نر بالغ 8 تا 9 فوت و وزنی معادل 350 تا 400 پوند ودر ماده ها 300 تا 350 ‏پوند می تواند باشد.‏
یک شترمرغ نر ،جوجه خروس یا خروس و ماده ی آن ، مرغ نامیده می شود.‏
در نرها رنگ بال سیاه و سفید بوده ودمی با پرهای زیاددارند . بال ماده ها قهوه ای روشن واز نظر ‏اندازه کلی کوچکتر از نرهایند.‏
در زمان های جفت گیری در نرها ، رنگ منقار ، ساق پا و گاهی اوقات گردنشان قرمز روشن می ‏شود. در مرغها نیز بال و پر نقره ای رنگ خواهد شد. ‏
این پرندگان بزرگ تنها 2 انگشت پا دارند ولی همه پرندگان دیگر 3 یا 4 انگشت دارند .‏
شترمرغ می تواند با سرعتی بالای 40 متر در ساعت بدود.‏
اگر چه تخم شترمرغ جزء بزرگترین تخم هاست ولی نسبت به اندازه ی پرنده جزء کوچکترین ‏تخم ها بوده و وزنی معادل 1600 تا2500 گرم (حدود 3/5 پوند ) که معادل حجم تخم مرغ های ‏دوجین جوجه است ، را دارد.‏
یک شترمرغ ماده 40 تا 100 ( به طور متوسط 60 ) تخم در هر سال می تواند بگذارد.‏
تخم های شترمرغ در 42 روزگی هچ می شوند.‏
یک جوجه شترمرغ تا 7 ، 8 ماهگی در هر ماه یک فوت بلندتر می شود . ‏
عموماً ماده ها در روز روی تخم می نشینند و نرها در شب.‏
مغز شترمرغ هم اندازه ی چشم آن است. در واقع مغز آن خیلی خیلی کوچک است.‏
شترمرغ ها به جلو لگد می اندازند بر عکس اسب كه به عقب لگد می اندازد ، که دلیل آن، شکل زانوان اوست.
شترمرغ نر و ماده هر كدام جنس مخالف را در بین انسانها نیز تشخیص داده و به سمت آن تمایل پیدا می كنند.



 


موضوع : پرورش شترمرغ , مقالات دامی متفرقه ,
برچسب ها : پرورش شترمرغ , پرورش طیور , دانستنیهای جالب , اطلاعات عمومی درباره شترمرغ ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ شنبه 16 بهمن 1389      ( ) نظرات

راه های تعیین جنسیت جوجه یک روزه



راه های تعیین جنسیت جوجه یک روزه                    جوجه

منبع:cocksmachine.com

جدا کردن خروس و مرغ در یک روزگی در نژادهای سنگین به دلیل رشد بیشتر خروس از مرغ و احتیاحات غذایی بیشتر خروس در مقایسه با مرغ، نر و ماده از یکدیگر جدا می‌شوند، زیرا در این صورت چنانچه هر دو جنس با هم پرورش داده شوند جیره غذایی متناسب با نیاز مرغ برای خروسها کافی نخواهد بود و جیره غذایی متناسب با نیاز خروس عناصر غذایی زیادتر از حد توصیه برای مرغها را دارا می‌باشد.
در نژادهای سبک یا تخمگذار رشد خروسها در حدی نیست که بتوان از آنها جهت تولید گوشت استفاده کرد. همچنین فقط، جوجه مرغها جهت تخمگذلری استفاده می‌شوند، در نتیجه جوجه خروسها از بین می‌روند و یا در بازاربا قیمت پایین تری به فروش می‌رسند.
در نژادهای دو محصوله نیز بسته به نظر تولید کنندگان خروس و یا مرغ در اختیار آنها قرار می‌گیرد، پس در اینجا نیز تعیین جنسیت ضروری به نظر می‌رسد.

راه‌های تعیین جنسیت

1) آتوسکسینگ: برای مشخص نمودن جنس جوجه‌های یکروزه از صفاتی همچون رشد و یا رنگ پرها استفاده می‌شود.
2) آزمایش کلوآک (روش ژاپنی): از آنجایی که استفاده از رنگ پر و بال و یا رشد پرها مشکل می‌باشد، روش ژاپنی کاربردی‌تر است. در این روش از راه مقعد و وجود برجستگی مقعد در خروسها که مرغها فاقد آن هستند تعیین جنسیت صورت می‌گیرد. برجستگی مقعدی در تمام جوجه‌ها فرمهای متفاوتی دارد و به اشکال دکمه ای، عمودی و سه قلو دیده می‌شود.تشخیص جنسیت در این روش 100% نیست و توجه به نکات دیگر نیز به تشخیص بهتر کمک می‌کند. تعداد کسانی که در این امر تخصص دارند محدود می‌باشد و به همین دلیل دستمزد قابل توجهی دریافت می‌کنند.
 

معیارهای موثر در تشخیص جنسیت

 معیارهای مورد توجه جوجه خروس جوجه مرغ

اندازه برجستگی 

بزرگ کوچک

وضعیت برجستگی 

مشخص غیر مشخص

ارتفاع برجستگی  

بلند پهن و مسطح

شکل برجستگی 

گرد نقطه دار

خاصیت ارتجاعی برجستگی 

فنری و ارتجاعی  نرم و سست

رنگ 

تیره و پر رنگ کم رنگ و روشن

باز کردن کلوآک

مشکل  ساده

اندازه کلوآک 

تنگ و خشک گشاد و مرطوب

ظاهر عمومی برجستگی

مشخص و برجسته  مسطح و نرم

 


موضوع :
برچسب ها : پرورش بلدرچین , پرورش طیور , تعیین جنسیت , پرورش جوجه ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ شنبه 16 بهمن 1389      ( ) نظرات
...

برچسب نوشته ها