تبلیغات
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
آبزیان، گاو شیری، تمساح، شترمرغ، بوقلمون، زنبورعسل، مرغ، گوسفند، بلدرچین، شتر، كبك و...
تبلیغات

جستجو

نظرسنجی

در بخش دامپروری تمایل به سرمایه گذاری در كدام زمینه را دارید؟









طنز

صفحات جانبی
آمار سایت
    کل بازدید:
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید این ماه :
    بازدید ماه قبل :
    تعداد نویسندگان : 1
    تعداد کل مطالب :
    آخرین بازدید :
    آخرین بروز رسانی :

مدیریت جایگاه و محیط پرورش بوقلمون




مدیریت جایگاه و محیط پرورش بوقلمون

تدارک محیطی که از نظر میزان رشد  یکنواختی و بازده لاشه به عملکرد مطلوب برسد هدف اصلی در این قسمت است .برای رسیدن به این هدف باید سالن ایزوله و دارای امکاناتی جهت تامین دما و تهویه باشد .
در پرورش بوقلمون گوشتی می توان سالنها را بصورت کراس یا تونلی ساخت .باید اقلیم منطقه را در این مورد در نظر داشت و در تهیه جایگاه باید به نکات زیر توجه کرد :
جهت سالن
 میزان عایق بندی سالن از نظر حرارتی و هوا
در منطق گرم باید از سیستم کولینگ استفاده کرد.
 از وسایل گرمازا (هیتر) برای تامین دما استفاده می شود .
 در صورت استفاده از مه پاش در سالن باید به ذرات آب ? کیفیت آب از نظر مواد معدنی و آلودگی میکربی توجه شود
پرورش گله های کوچک باید در ماه ها ی گرم سال آغاز شود تا نیاز به مسائل پر خرج برای گرم کردن به حداقل برسد. آشیانه جوجه ها باید چنان بنا شود که به سهولت و بدون هیچگونه ناراحتی بتوان آنرا تهویه نمود.
اگر یک ساختمان خوب و کوچک قابل حصول نباشد می توان در یک سالن بزرگ یک آشیانه کوچک ساخت. کف آشیانه باید به گونه ای ساخته شود که به سهولت قابل تمیز کردن باشد.محل پرورش بوقلمونهای جوان (poults) باید به قدر کافی گرم و فاقد رطوبت اضافی باشد. همچنین، یک آشیانه با امکانات تهویه خوب و به خوبی عایق بندی شده در مناطق با شرایط اقلیمی سرد از اهمیت خاص برخوردار است. پنجره آشیانه جوجه ها باید چنان باشد که وقتی باز می شود به طرف پائین سر بخورد و یا چنان از پائین لولا شود که هنگام باز شدن هوای تازه و احتمالا سرد مستقیما روی بدن جوجه ها نوزد بلکه پس از برخورد به سقف وارد آشیانه شود که این امر بهترین نوع تهویه را ممکن می سازد.
....

 


موضوع : پرورش بوقلمون ,
برچسب ها : پرورش بوقلمون , پرورش طیور , بیماری های طیور , جایگاه دام و طیور ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ یکشنبه 29 اسفند 1389      ( ) نظرات

مدیریت در پرورش بوقلمون



مدیریت در پرورش بوقلمون

آماده سازی سالن جهت ورود جوجه:
جهت ورود جوجه باید سالن را بعد از شستشو با آب و با استفاده از فرمالین ضد عفونی نموده و سپس 3/1 سطح سالن با استفاده از پلاستیک یا برزنت جدا گردد . پوشال جهت بستر و یا روزنامه در سطح سالن پهن گردد و سپس آبخوریهای دستی و سینی های دانخوری را به میزان مورد نیاز در سطح مورد نظر پخش نمود .
با استفاده از فرمالین و پرمنگنات باید سالن گاز داده شود و بعد از 24 ساعت هوای سالن توسط هواکش تخلیه شود به نحوی که سالن از گاز تخلیه گردد . حرارت سالن را حدود 25 درجه سانتیگراد تنظیم گردد و از قرار گرفتن آبخوری و یا دانخوری در نزدیک منبع حرارتی جلوگیری شود .
در 12 ساعت اولیه ورود جوجه بهتر است از آرد ذرت جهت تغذیه جوجه ها استفاده گردد و سعی شود جوجه ها حرکت داده شوند . همچنین جهت پخش بهتر دان از ته کارتن نیز استفاده میشود . لازم به ذکر است برای جلوگیری از آبریزی باید پوشال بطور یکنواخت در سالن پخش گردد تا ایجاد ناهمواری مخصوصا در زیر آبخوریها ننماید .
از تجمع جوجه ها در یک محل باید جلوگیری شود . بهترین روش تنظیم حرارت و جلوگیری از ایجاد کوران است بدین صورت پخش جوجه ها یکنواخت میگردد .
برای جلوگیری از بروز بیماری و ایجاد گله یکنواخت باید از روش پرورش تک سنی استفاده شود .
?تخلیه جوجه باید بطور یکنواخت در سطح سالن پخش گردد و امکان دسترسی جوجه به آب و دان باید کنترل شود .
?حرارت سالن بعد از تخلیه جوجه باید حدود 35 الی 36 درجه سانتی گراد تنظیم گردد .
....


 


موضوع : پرورش بوقلمون ,
برچسب ها : پروورش بوقلمون , بیماری های بوقلمون , پرورش طیور ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ شنبه 28 اسفند 1389      ( ) نظرات

مقایسه انواع سیستم های حرارتی در مرغداری




مقایسه مزیت ها و معایب سیستم های گرم كننده سالن های مرغداری با سیستم گرمایش از كف

سیستم های حرارتی:

یكی از فاكتورهای بسیار مهم پرورش و نگهداری انبوه پرندگان، تأمین احتیاجات حرارتی محیط پرورش و نگهداری آنها در شرایط سنی مختلف است.

 

شرایط كلی مولدهای حرارتی در سالن های مرغداری

یك منبع حرارتی مناسب و مطمئن باید قادر به تولید گرمای یكنواخت باشد و نیاز به مراقبت زیاد و همچنین سرویس های روزانه –هفتگی-ماهانه و سالانه نداشته باشد و بسادگی قابل راه اندازی باشد، تكنسین های خاص ملزم به تعمیرات اساسی و جزئی آن را نداشته باشند و از تكنسین های معمولی بتوان جهت سرویس و نگهداری از آنها استفاده نمود.

قیمت آنها با توجه به هزینه استهلاك، هزینه تعمیرات و هزینه های اولیه و ثانویه مناسب باشد و سالیان متمادی بتوان از این تجهیزات استفاده نمود.

باید قابل انطباق با شرایط سالن بوده و فضای زیادی را اشغال نكند. كارگران به راحتی در سالن كار نمایند و سیستم تهویه سالن مرغداری را دچار مخاطره نكند، حرارت تولید شده را به راحتی از طریق سیستم تهویه سالن هدر ندهد.

حرارت تولید شده در پرندگان اغلب از روی میزان اكسیژن مصرفی آنها محاسبه می شود. یك ارتباط مستقیم بین اكسیژنی كه توسط پرنده مصرف شده با مقدار حرارتی كه تولید شده وجود دارد. احتیاجات طیور و متابولیسم پرنده ها بسیار بالا است و مقدار هوای مورد نیاز آنها در در واحد وزن نسبت به سایر دام ها زیادتر است. بطور مثال طیور، پنج برابر انسان در وزن مساوی احتیاج به اكسیژن دارند، میزان هوای مورد نیاز برای جوجه ها به ازای هر كیلوگرم وزن زنده بدن حدو 2 فوت مكعب در دقیقه می باشد، با رشد جوجه ها میزان نیاز آنها به اكسیژن بیشتر است و تهویه اهمیت بیشتری می یابد.

 .....

 


موضوع : پرورش مرغ ,
برچسب ها : سیستم حرارتی مرغداری , پرورش مرغ , پرورش طیور ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ جمعه 27 اسفند 1389      ( ) نظرات

بیماری واروازیس



بیماری واروازیس                                                                                  واروا


واروا اولین بار توسط جاكوبسون در سال 1904 در جزایر جاوای اندونزی بر روی زنبور عسل هندی Apis ceranaمشاهده شد. بین این انگل و این زنبور از مدت های مدید، همزیستی بوده است.واروا در سال 1964 در زنبور عسل اروپایی دیده شد. از آن زمان انگل با سرعت سرسام آور منتشر شد و واروا در میزبان جدید با هیچ مانعی برای رشد خود برخورد نكرد. اگر زیست شناسی زنبور عسل اروپایی و زنبور عسل هندی مقایسه شود این توسعه برق آسا قابل توجیه خواهد بود:در زنبور عسل هندی(دوره تكاملی 17 روز ) واروا نمی تواند  جز در شفیره های نر تكثیر نماید. زمان بسته ماندن درب شفیره های كارگر در این زنبور خیلی كوتاه بوده و اجازه نمیدهد سیكل توسعه انگل كامل شود. در زنبور عسل هندی ، رفتار جوریدن یا پاك سازی فعال شده است. زنبور با خود جوری انگل را از خود دور میكند یا با دیگر جوری به نبورآلوده دیگر كمك می نماید. در عرض دو دقیقه زنبور عسل هندی90% انگل ها را از خود دور كرده و این رفتار در زنبور عسل اروپایی وجود ندارد. با ترشح بزاق واروا در همولنف زنبور بالغ، رفتار خود جوری فعال می شود. رفتار جوریدن شفیره ها با تحریك قوه بینایی یا بویایی در زنبورانپرستارفعالمیشود. بطورمیانگین میزان درجه حرارت حجره های شفیره در زنبور عسل هندی 38 درجه سانتی گراد است ، رحالیكه درجه حرارت مناسب برای تكثیر واروا بسته به درجه محیط بین2.34-3.31 درجه سانتی گراد است. میزان هورمون جوانی در نزد زنبور عسل هندی خیلی كمتر از زنبور عسل اروپایی است و تولید مثل انگل را محدود می نماید، این هورمون عامل تنظیم رشد تخمدانها در واروای ماده جوان میباشد.غریزه نظافت گری زنبور عسل اروپایی نسبت به زنبور عسل هندی از رشد كمتری برخوردار است از اینروست كه در زنبور عسل هندی شفیره های آلوده و تلف شده در داخل حجره ها نقش تله را برای انگل دارند.از سال 1964، انگل در اغلب مناطق دنیا بجز چند منطقه كه فعلاً آلوده نیستند، شروع به گسترش نموده و باعث تلفات در تعداد زیادی از كلنی ها شده است.عامل بیماری جربی بنام واروا می باشد كه دارای دو جنس است. جنس نر، و جنس ماده كه عامل انتشار آلودگی است. جنس ماده علاوه بر بالغین  بر روی شفیره ها دیده می شود و جنس نر فقط بر روی شفیره ها یافت می شود.واروای ماده بیضوی شكل و شبیه خرچنگ كوچك میباشد و 1.1 میلی متر طول و 6.1 میلی متر پهنا دارد. قسمت پشتی از یك مجموعه صفحه كه به هم وصل شده اند پوشیده شده است. واروای نر، از نظر شكل با ماده تفاوت داشته ، شكل آن گرد (قطر 0.8 میلیمتر) و رنگ آن سفید است. بدنی نرم داشته و شیارهایی بر روی پشت دارد، گوشه گیر بوده، تغذیه نمیكند یا از بقایای غذایی استفاده میكند. چهار جفت پای او بطرف جلو كشیده شده است. بجز داخل حجرات آن را نمیتوان دید و زندگی میكند تا تولید مثل نماید.
.....




 


موضوع : پرورش زنبور عسل ,
برچسب ها : پرورش زنبور عسل , بیماری های زنبور , واروازیس ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ یکشنبه 22 اسفند 1389      ( ) نظرات

برچسب نوشته ها