تبلیغات
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
آبزیان، گاو شیری، تمساح، شترمرغ، بوقلمون، زنبورعسل، مرغ، گوسفند، بلدرچین، شتر، كبك و...
تبلیغات

جستجو

نظرسنجی

در بخش دامپروری تمایل به سرمایه گذاری در كدام زمینه را دارید؟









طنز

صفحات جانبی
آمار سایت
    کل بازدید:
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید این ماه :
    بازدید ماه قبل :
    تعداد نویسندگان : 1
    تعداد کل مطالب :
    آخرین بازدید :
    آخرین بروز رسانی :

جلوگیری از دهیدراتاسیون جوجه های یكروزه



جلوگیری از دهیدراتاسیون جوجه های یكروزه:


جوجه های یكروزه به علت اینكه پیوسته آب بدن خود را از دست می دهند، سریعاً دهیدراته می شود. این حالت حتی در هچری، اتاق انبار و یا در حین جابجایی طولانی مدت هم رخ می دهد. معمولاً برای كاهش خطر دهیدراتاسیون، افزایش رطوبت نسبی در مدت انبار یا انتقال جوجه های یكروزه توصیه می شود اما این روش در عمل مناسب نیست. 


دمای مطلوب بدن جوجه یكروزه حدود °C 40.5-40 می باشد. در این دما جوجه احساس راحتی می كند و بدنبال آب و غذا می رود. اما تغییر دمای بدن از این حد نرمال (بالا یا پایین) موجب ناراحتی و سستی پرنده می شود. پرندگان توانایی محدودی در كنترل و تنظیم دمای بدن خود دارند، بویژه وقتی سن آنها پایین باشد. پرندگان در سنین بالاتر با استفاده از انرژی غذا بدن خود را گرم نگه می دارند. اما، جوجه های یكروزه با ازدحام در یك گوشه سالن از اتلاف حرارت بدن خود جلوگیری می نمایند كه در این حالت به آب و غذا دسترسی نخواهند داشت.



وقتی پرنده مسن یا جوجه یكروزه احساس گرما بكند، نخست بالهای خود را تكان می دهد تا حرارت بدن خود را كنترل بكند. اگر این عمل كافی نباشد، با عمل تبخیر آب گرما را از بدنش دفع می كند. از آنجائیكه پرندگان نمی توانند عرق بكنند، آب بدن خود را از راه له له زدن تبخیر می كنند. اگر پرنده احساس راحتی بكند (دمای مناسب بدن) تنفس از طریق بینی انجام می گیرد و این عمل در مدت 24 ساعت باعث اتلاف 2-1 گرم رطوبت خواهد شد.


وقتی دمای بدن جوجه به °C41 افزایش یابد (°C 0.5 بیش از حد نرمال) پرنده شروع به له له زدن می كند، این عكس العمل پرنده موجب افزایش اتلاف رطوبت از بدن می شود و در وضعیت حاد، جوجه ممكن است در مدت 24 ساعت بیش از 5 گرم و حتی گاهی بیش از 10 گرم رطوبت بدن خود را از دست بدهد. در این حالت اگر ما رطوبت نسبی سالن را افزایش دهیم در حقیقت مانع از دست رفتن رطوبت بدن جوجه شده ایم اما از طرفی دیگر با این كار مانع خنك كردن پرنده توسط خودش شده ایم. در صورتی كه پرنده احساس راحتی بكند و از طریق بینی نفس بكشد، تغییرات رطوبت نسبی تاثیر اندكی بر میزان اتلاف رطوبتی پرنده خواهد داشت.

...


 


موضوع : پرورش مرغ , بیماری های طیور ,
برچسب ها : پرورش طیور , پرورش جوجه , پرورش جوجه گوشتی , بیماری های طیور , بیماری های جوجه , دهیدراتاسیون جوجه ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ شنبه 28 خرداد 1390      ( ) نظرات

بیماری كتوزیس



كتوزیس:

این اختلال متابولیكی در نتیجه عدم تغذیه مناسب بویژه از لحاظ انزژی در اوایل شیر دهی روی میدهد. با كاهش تدریجی سطح گلوكز خون ذخایر بدنی مورد استفاده قرار می گیرد و معمولاً 10 روز تا 6 هفته بعد از زایمان در اوایل شیردهی گاوهای پرتولید مبتلا به كتوزیس تحت كلینیكی یا كتوزیس اولیه می شوند.
مسائل دیگری نظیر جفت ماندگی، جابجائی شیردان از عوامل مستعد كننده كتوزیس هستند.

علائم بروز كتوزیس:
- كاهش اشتها بویژه در جهت مصرف غلات
- عدم فعالیت شكمبه
- كاهش وزن
- كاهش تولید شیر
دو تغییر عمده كه در بیماری كتوزیس روی میدهد كاهش سطح گلوكز خون و افزایش سطح كتون بادیهای خون است سطح نرمال گلوكز خون در گاوهای شیری در حدود 50 میلی گرم در دسی لیتر خون است.

...


 


موضوع : پرورش گاو شیری , بیماری های گاو شیری ,
برچسب ها : پرورش گاو شیری , بیماری های گاو شیری , بیماری كتوزیس , كتوزیس , جفت ماندگی , جا به جایی شیردان ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ یکشنبه 15 خرداد 1390      ( ) نظرات

بررسی جفت ماندگی



●جفت ماندگی :

از نظر فیزیولوژیكی غشا های جنین معمولا ۱۲ ساعت بعد از زایمان بایستی خارج شوند و باقیماندن غشا های آلانتوكوریون در داخل رحم در زمان بشتر دلیل بر حالت پاتولوژیكی می باشد و این باقیماندن جفت ممكن است ۴ تا ۸ روز و حتی بیشتر ادامه پیدا كند كه در این صورت اثار گندیدگی و تغییرات عفونت رد آن پدید می آید بنابراین در صورتیكه بعد از حداكثر ۲ روز جفت خارج نگردید بایستی عملیات درمانی را در مورد خارج كردن جفت انجام دهیم تا منجر به عفونت رحمی و ضایعات بعدی نشود . 

●سبب شناسی :

از نظر فیزیولوژیك دو علت با عث جفت ماندگی می شود .

۱ نرسیدن خون در خملها كه متعاقب زایمان بر اثر عدم جریان خون كوتیلدونها كوچك شده و جمع می شوند.

۲ ادامه حركات پرستالتیك در رشته های عضلانی دیوواره رحم كه بموجب آن در اثر از دست دادن آلانتوكوریون تو رفتگی پیدا كرده و كشیده می شود و بر اثر جا شدن پرده ها خروج جفت از رحم صورت می گیرد .

علت اصلی باقیماندن جفت چسبندگی خملها به حفره ها یا كریپتها است و مسئله دیگر انقباضات رحمی میباشد یعنی برای خروج جفت بایستی دو مسئله در نظر گرفته شود . یكی اینكه خملها از كریپت ها جدا شوند دیگر اینكه انقلاضات رحمی برای بیرون راندن جفت و خارج كردن آن كافی باشد .

سقط جنین بروسلائی بموجب مطالعاتی كه بعمل آمده در سن كمتر از ۳۰ تا ۴۰ هفتگی سبب باقیماندن جفت شده و می توان گفت كه در این قبل مواقع از آبستنی جفت ماندگی نارد است و بنا به مطالعاتی كه بعمل آمده باقیماندن جفت در دو قلو زائی زیاد اتفاق می افتد .

سكون رحم در سومین نیز یكی از مهمترین علل باقی ماندن جفت می باشد و هجوم الدمی خملها كه سبب قفل شدن آنها رد حفره ها می شود نیز بعنوان یكی از علل باقیماندن جفت ذكر شده است .

در یك تحقیق محققان هندی آمار جفت ماندگی در گاوهایی كه بلافاصله پس از تولد گوساله از آن جدا شده اند میزان جفت ماندگی بیشتر بوده است .

...


 


موضوع : پرورش گاو شیری , بیماری های گاو شیری ,
برچسب ها : بیماری های گاو شیری , بیماری های زایمان , جفت ماندگی , عوارض زایمان گاو , سقط جنین گاو , خارج كردن جفت , درمان جفت ماندگی , دارو جفت ماندگی ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ شنبه 7 خرداد 1390      ( ) نظرات

برچسب نوشته ها