تبلیغات
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
پایگاه مقالات دامپروری و دامپزشكی
آبزیان، گاو شیری، تمساح، شترمرغ، بوقلمون، زنبورعسل، مرغ، گوسفند، بلدرچین، شتر، كبك و...
تبلیغات

جستجو

نظرسنجی

در بخش دامپروری تمایل به سرمایه گذاری در كدام زمینه را دارید؟









طنز

صفحات جانبی
آمار سایت
    کل بازدید:
    بازدید امروز :
    بازدید دیروز :
    بازدید این ماه :
    بازدید ماه قبل :
    تعداد نویسندگان : 1
    تعداد کل مطالب :
    آخرین بازدید :
    آخرین بروز رسانی :

شرایط انكوباسیون بلدرچین



شرایط انكوباسیون بلدرچین

به سبب كوچكی تخم بلدرچین و ترد و شكننده بودن پوسته آن از سینی های جوجه كشی استفاده می شود.در هر خانه 2 تخم قرار داده می شود. نگهداری طولانی تخمها ی نطفه دار بر قابلیت هچ آنها تاثیر منفی دارد لذا توصیه می شود كه تخمهای بلدرچین نهایتا 14 روز در اطاقی با دمای 10 تا 15 در جه و رطوبت نسبی 75 درصد نگهداری شوندو عملا با آب پاشی كف اتاق میتوان به رطوبت مطلوب رسید.درجه حرارت مناسب جهت انكوباسیون تخمهای بلدرچین 37،5 تا 37،2 درجه می باشد.نطفه بلدرچین در دمای 39 و بالاتر از ان بیش از چند ساعت دوام نمی آوردو میمیرد و لذا تنظیم درجه حرارت دستگاه جوجه كشی اهمیت زیادی داشته و حرارت پائین تر از اپتیمم(بهینه) سبب طولانی تر شدن زمان انكوباسون تخم می گردد.

به طور كلی زمان انكوباسیون تخم بلدرچین با توجه به تاثیر فاكتورهای رطوبت و درجه حرارت بین 16 تا 18 روز میباشد و در شرایط مناسب 70 درصد تولدها در روزهفدهم صورت می گیرد.در پایان روز چهاردهم تخم بلدرچین ها از دستگاه ستر به دستگاه هچر منتقل می شوند.دمای 37،5 درجه و رطوبت 70 درصد ستر و دمای 37 درجه و رطوبت 85 درصد به هچ 75 درصد منجر می شود.


 


موضوع : پرورش بلدرچین ,
برچسب ها : شرایط انكوباسیون بلدرچین , پرورش بلدرچین , پرورش جوجه بلدرچین , پرورش طیور , هچ بلدرچین ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ دوشنبه 30 آبان 1390      ( ) نظرات

کنترل بیماری اسهال ویروسی گاو



کنترل بیماری اسهال ویروسی گاو


عامل بیماری اسهال ویروسی گاوان (BVDV) یا Pestivirus گاوان یکی از سه ویروس Pestiviruses {وبای خوکی (Hog cholera)، بیماری بوردر( Border disease) وBovine Viral Diarrhea { می باشد که در تمامی نقاط جهان یافت شده و انتشار جهانی دارد. ویروس BVD دارای دو ژنوتیپ BVD-1 و BVD- 2 می باشد که مطالعات دقیق آزمایشگاهی و تعیین ویروس از نظر اپیدمیولوژیکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است . تیپ 1 ویروس از لحاظ تولید واکسن اهمیت داشته و شدت نشانه های بیماری در تیپ 2 بیشتر است. ویروس این بیماری از لحاظ ضایعات در کشت سلولی به دو گروه Non-Cytopathic (NCP) و(CP) Cytopathic تقسیم می گردد. تیپ NCP شایع تر بوده و از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد و فقط این تیپ توانائی عبور از جفت را داردکـــه در این حالت جنین را مورد هجوم قرار داده و سبب ایجــاد عفونت پایــــــدار ( PI)Persistently Infected می گردد. گوساله های PI متولد شده از نقطه نظر انتشار عامل بیماری در گله از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند. گاوهای PI نقش کلیدی در دائمی نمودن عفونت BVD در جمعیت های گاوی ایفاء می کنند.
نشانه های بیماری بطور خلاصه شامل : برگشت مکرر فحلی، سقط جنین ، مرده زائی، مومیائی شدن جنین، نقایص مادرزادی گوساله ها، تولد گوساله های ضعیف ، اسهال در گوساله ها ، بروز موارد بیماری مخاطی(MD ) Muscosal Disease که نشانه هایی شبیه طاعون گاوی داشته و با توجه به برنامـه ریشه کنی جهانی طاعون گاوی از جایگاه تشخیصی ویژه ای برخوردار است.


 


موضوع : بیماری های گاو شیری ,
برچسب ها : کنترل بیماری اسهال ویروسی گاو در گاوداری های صنعتی کشور , کنترل بیماری اسهال ویروسی گاو , درمان اسهال ویروسی گاو , تشخیص اسهال گاوی , راه های انتقال بیماری اسهال ویروسی ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ یکشنبه 29 آبان 1390      ( ) نظرات

گله های مولد یا تخم گذار کبک



گله های تخم گذار کبک

کبک در شرایط طبیعی از اواسط اردیبهشت تا اواخر تیر تخم گذاری میکند. نظر به این که با توجه به توجیه اقتصادی، پرورش کبک به صورت صنعتی مد نظر است. لذا بایستی سیستم نور مصنوعی ، خوراک فرمول شده و بستر را با مدیریت صحیح به منظور شروع تخم گذاری و تداوم تولید تخم، کنترل نمود.
توضیحاتی بابت گله کبک تخم گذار
کبک در شرایط طبیعی از اواسط اردیبهشت تا اواخر تیر تخم گذاری میکند. نظر به این که با توجه به توجیه اقتصادی، پرورش کبک به صورت صنعتی مد نظر است. لذا بایستی سیستم نور مصنوعی ، خوراک فرمول شده و بستر را با مدیریت صحیح به منظور شروع تخم گذاری و تداوم تولید تخم، کنترل نمود. بنابر این داشتن ۱۵-۱۰ لوکس نور در طول دوره تخم گذاری از ملزومات شرایط نوری محسوب میشود. پرورش کبک با خرید گله مولد ۵ ماهه شروع میشود پس از خرید گله مولد و نگه داشتن گله در یک سیکل ۵۰ روزه نوری (توی لک بردن ) فعالیت کبک برای تخم گذاری اغاز می گردد. که این سن بهترین زمان برای تخم گذاری میباشد در ضمن کبک در هفت ماهگی به بلوغ جنسی و در چهار ماهگی به بلوغ جسمی (وزن ایده آل) میرسد . لازم به ذکر است به منظور شروع کار و کسب موفقیت بیشتر تعیین نژاد گله یکی از اساسی ترین گزینه ها میباشد که شرایط یک گله مطلوب در زیر ذکر میگردد.

 


موضوع : پرورش كبك ,
برچسب ها : گله های تخم گذار کبک , كبك مولد , پرورش كبك تخمگذار ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ یکشنبه 29 آبان 1390      ( ) نظرات

مدیریت جوجه کشی درآب و هوای گرم



مدیریت جوجه کشی درآب و هوای گرم

مدیریت کارخانه جوجه کشی به دلیل حساسیت تخم مرغ ، جنین ، انکوباسیون ، نظارت بر محیط و تجهیزات کارخانه جوجه کشی کار بسیار حساس محسوب می شود با وجودی که عملکرد کارخانه های جوجه کشی در مناطق مختلف از محلی به محل دیگر فرق میکند اما در کشورهای در حال توسعه ای که در مناطق آب و هوای گرم واقع شده اند به طور مکرر با ضایعات سنگین غیر قابل انتظار و غیر طبیعی مواجه می شویم .
در بسیاری از موارد میانگین ضایعات جوجه کشی به علت مرگ و میر جنین در طول مراحل مختلف انکوباسیون از 10 درصد تجاوز می کند درحالی که در اروپا و آمریکا میانگین آن معمولا 5 تا 6 درصد یا کمتر است 15-10 درصد دیگر از تلفات جنینی نیز به عدم باروری مربوط می باشد و تقریبا 2-1 درصد تخم مرغ های قابل جوجه کشی به خصوص در طی تابستان به عنوان تخم مرغ انفجاری از دست می روند درنتیجه 25-20 درصد مجموع تخم مرغهای چیده شده در دستگاه به جوجه تبدیل نمی شوند . با ادامه افزایش قیمت خوراک دام و سایر هزینه ها ، بسیاری از جوجه کشیهای کوچک که درامد زیادی ندارند سرانجام تعطیل می شوند نتایج جوجه کشی نیز غالبا در زمستان با تابستان متفاوت است میانگین هچ تخم مرغهای چیده شده در یک دوره داوزده ماهه به طور متوسط 75-70 درصد خواهد بود در حالی که میزان هچ تخم مرغهای تولید شده در طول زندگی یک مرغ بین 65-60 درصد تغییر می کند با توجه به تحقیقات مستمر ده سال گذشته بر روی گله های مادر گوشتی ، درصد هچ تخم مرغهای جوجه کشی 6-5 درصد افزایش یافته است که این پیشرفت به سبب بهبود مدیریت و بکارگیری تکنیکهای مانند کنترل نور و تغذیه جداگانه مرغ و خروس بدست آمده است که سبب غلبه بر مشکلاتی نظیر افزایش وزن ، بلوغ زودرس و خروسهای فاقد کارایی شده است .


 


موضوع : مقالات دامی متفرقه , پرورش مرغ ,
برچسب ها : مدیریت جوجه کشی درآب و هوای گرم , جوجه كشی ,


((تنها یك كلیك برای تشكر كافیست))
گردآورنده :ادمین 1 در تاریخ یکشنبه 29 آبان 1390      ( ) نظرات

برچسب نوشته ها